OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Norsk torsk Provencale Fotograf: Lina Eriksson

Fisk i ugn är toppen om du vill få tid till annat. Ugnen gör jobbet och du slipper stå och passa vid spisen.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skiva potatis, morötter och lök.
  • Stek i ugnsformen med olivolja i 20 minuter.
  • Blanda smör, hackad persilja och citronskal från en halv citron i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  • Skiva vitlöksklyftorna, klyfta citronerna och halvera de färska tomaterna. Lägg allt tillsammans med torskbitarna och hönsbuljongen i ugnsformen. Stek i ytterligare 10 minuter.
  • Avsluta med persiljesmör och frysta sockerärtor.