OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Inlagd spanskinspirerad sill Fotograf: Tom Haga

Vår kära sill kan tillagas på många sätt. Den här med inspiration från Spanien får sin smak av vitlök, koriander och saffran.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Hacka schalottenlök, morötter och vitlöksklyfta i tunna skivor. 
  • Salta och peppra på sillfiléerna. 
  • Doppa skinnsidan i vetemjöl och stek filéerna med skinnsidan nedåt i olja på stark värme i cirka 1 minut.
  • Ta upp sillfiléerna och lägg grönsaker i pannan. 
  • Stek grönsakerna i olja tills de blir gyllenbruna. 
  • Tillsätt ättika, vatten, korianderfrön, saffran och lagerblad.  
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Häll blandningen över fisken och låt det svalna. 
  • Strö färsk koriander över vid servering.