OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Hotpot med norsk hälleflundra Fotograf: Audun Aagre

En fast fin hälleflundra blir riktigt god i denna hotpot med kokosmjölk och lime.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Krossa alla kryddor i en mortel.
  • Finhacka schalottenlök och vitlök.
  • Värm oljan och tillsätt alla kryddorna tillsammans med schalottenlök och vitlök. 
  • Fräs allt i 5 minuter utan att det blir brunt.
  • Hacka morötter, smålök och rotselleri i bitar.
  • Häll över kycklingbuljong och kokosmjölk och smaka av med limejuice. 
  • Sila av.
  • Koka upp soppan, lägg i morötter, smålök och rotselleri.
  • Tillsätt fisken de sista 3–4 minuterna.