OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Fiskburgare med äppelsallad Fotograf: Alf Børjesson

Till fiskburgare kan du använda i princip vilken fisk du vill. Äppelsalladen ger en frisk fräsch smak.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Blanda alla ingredienser till fiskburgaren i matberedaren och mal det till en grov färs. Har du inte matberedare kan fisken hackas med en skarp kniv. Blanda in de övriga ingredienserna.
  • Forma fyra platta fiskburgare och stek dem i smör eller margarin i 3-4 minuter på varje sida.
  • Värm eventuellt upp hamburgerbröden i varm ugn eller rosta dem i brödrost.
  • Riv äpplet, finstrimla sellerin och fänkål och blanda allt med kvarg och majonäs. 
  • Smaka av salladen med curry, salt och peppar.
  • Dela hamburgerbröden och lägg ett salladsblad på botten, lägg på äppelsalladen, fiskburgaren och täck med hamburgerbrödet.
  • Det går att använda i princip vilken fisk du vill.