OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Cornflakes-stekta torsknuggets (Kirkenes de Luxe) Fotograf: Fabian Björnstjerna

Kirkenes de Luxe är vårt svar på snabbmatens nuggets. Kul och gott att servera till hela familjen.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Värm pommes frites enligt anvisning på förpackningen.
  • Dela torsken i 16 bitar.
  • Vispa upp de 2 äggen och blanda i sweet chilisås.
  • Vänd torsknuggets i äggblandningen och avsluta med att panera dem i cornflakes.
  • Blanda dippsåsen - vispa äggulan med äppelcidervinäger, tillsätt rapsoljan droppvis. Smaksätt med sesamolja, salt & peppar. 
  • Stek nuggets i smör och olivolja i ca 3-4 min på varje sida.
  • Skala morötterna. Fortsätt med skalaren och gör härliga strimlor av morötterna.
  • Dela isbergssalladen i hela blad och placera på fat.
  • Lägg upp nuggets på isbergssallaten, pommes frites därtill och avsluta med morotsstrimlorna och servera dippsåsen till.