OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Citrontorsk Fotograf: Alf Börjesson

Citrontorsk är en enkel och god vardagsmiddag som inte kräver för mycket tid.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Koka upp vatten, citronsaft och skal, salt, maizena och fiskbuljongtärning. 
  • Lägg i fisken och låt den koka i ca 10 minuter.
  • Lägg ärtorna i pannan tillsammans med fisken de sista 5 minuterna.
  • Ta försiktigt upp fisken och håll den varm.
  • Vispa samman äggulan och grädden och vispa ner i buljongen. 
  • Värm såsen till den tjocknar, rör hela tiden. 
  • Smaka av med salt om nödvändigt.
  • Servera fisken i såsen med kokt potatis eller ris.