OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Rödspätta i folie med grönsaker och skaldjur Fotograf: Alf Børjesson

Denna rätt är som en skattkista för vuxna, fisk och skaldjur i en härlig blandning av kryddor. Detta är god mat från havet, lätt att laga och lika lätt att servera.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Dela aluminiumfolie i stora ark, lägg folien dubbel. Ett dubbelt ark per portion.
  • Lägg en klick smör på varje ark.
  • Strö lite salt och peppar på rödspättan och lägg filéerna i en ring på foliearken.
  • Skär grönsakerna i tunna strimlor och fördela blåmusslor och kräftor i foliearken med en citronskiva på toppen.
  • Häll på lite vitt vin och stäng foliepaketen. 
  • Lägg paketen på grillen med förslutningen uppåt tills fisken är genomkokt.
  • Öppna paketen och servera som det är.