OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Grillad Norsk Marulk med avokado Fotograf: Bent Raanes og Sarah C. Sørensen

Marulk är perfekt för grillning, tillsammans med säsongens grönsaker får du en frisk och lätt sommarrätt.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Dela och skär avokadon i klyfter, puts morötter och sparrisen.
  • Pensla grönsakerna med olja och krydda med lite salt och peppar.
  • Stek grönsakerna i stekpanna tills de mjuknat lite, ca 3-4 minuter.
  • Skär fisken i fyra lika stora bitar. Pensla på lite olja och krydda med salt och peppar.
  • Grilla marulken på bägge sidorna på hög värme tills de är gyllenbruna.
  • Låt fisken vila under folie i 10 minuter
  • Bryn smöret och rör ner soja och kapris strax före servering.
  • Servera fisken med grönsaker och smöret.