OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Laks i ugn med mandel, kanel och fänkål Fotograf:

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt på ugnen och värm den till 175 grader.
  • Skiva purjolök och fänkål och placera den i en smord form.
  • Salta och peppra laksen och placera den ovanpå grönsakerna i formen.
  • Ringla olivoljan över laksen och grönsakerna.
  • Täck laksen med kanel och flagad mandel.
  • Tillaga i mitten av ugnen i 20 minuter.

Servera med ugnsbakad eller kokt potatis och en kall sås

med matlagningsyoghurt, citronsaft och honung.