OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Laks i ugn med honung, dijon och ananas Fotograf:

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Rör ihop honung, saften från citronen och dijonsenap i en kastrull över svag värme.
  • Salta och peppra laksen och placera den i en smord form.
  • Skala ananasen, avlägsna den hårda stammen och skär återstoden i mindre bitar.
  • Blanda ananasbitarna med den hackade chilin och sprid ut ingredienserna runt laksen.
  • Pensla laksen med honungsglazen från kastrullen. Ringla resterande över ananasen.
  • Tillaga i ugnen i 20 min.

Servera med kokt ris.