OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Tataki med lax och glasnudelsallad Fotograf:

Thailand möter Norge! Vilket giftemål. Syrligheten och hettan i den här salladen passar superbra till laxens mäktiga smak.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Blanda marinaden till laxen och dressingen i varsin skål.
  • Låt laxen marinera i 30 minuter. Vänd runt då och då.
  • Koka under tiden glasnudlarna i vatten tills de precis blir mjuka. Sila och skölj i kallt vatten. Pressa ur all vätska och lägg i en skål. Häll på marinaden och låt dra några minuter och lägg sedan i löken och koriandern.
  • Hetta upp pannan så det ryker ordentligt. Stek laxen 20–30 sekunder på varje sida på högsta fräs. Ta upp laxen och skiva i 1 cm tjocka skivor.
  • Lägg upp glasnudelsalladen och laxen och toppa med krossade cashewnötter.

Tips: Ta bort fröna i chilin om du vill dämpa hettan i glasnudelsalladen.