OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Stek av lax med rostad broccolisallad Fotograf: Björn Terring

Den perfekta grillrätten för stora sällskap. Knyt ihop två laxbitar mot varandra med färska örter emellan. Ta det du har till hands eller följ receptet nedan. Med skinnsidan utåt är det enkelt att grilla och få allt klart samtidigt.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

Dela laxen i två lika stora bitar. Lägg rosmarinkvistar och citronskivor (utan skal) på den ena laxbiten och placera den andra ovanpå, med skinnsidorna utåt. Bind samman med steksnöre. Grilla vid sidan om kolen i ca 10 min på varje sida med locket på. Använd gärna grilltermometer, 50–55°C beroende på hur rosa du vill ha din lax. Kom ihåg att den eftersteker även när du tagit av den från grillen

Grilla broccolin tills de mjuknat något och fått en grillad yta. Dela tomater i halvor och lägg upp dem med broccolin i en skål. Knaperstek baconen och strö den över salladen.

Vispa samman alla ingredienser till dressingen och häll över salladen. Servera sedan tillsammans med laxen.