OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Vitvinsgratinerad skreifilé med parmesan och räkor Fotograf:

Vitt vin, skrei, parmesan och räkor. Vad skulle kunna gå fel?

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

Lägg fisken i en smörad ugnsfast form. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Häll på grädde och vispa ordentligt medan grädden tjocknar. Tillsätt vitt vin och buljongtärning och vispa tills buljongen lösts upp i såsen. Smaka av med lite vitpeppar och ev salt om det behövs. Häll vitvinssåsen över fisken och lägg på skalade räkor och rikligt med grovt riven parmesanost. Gratinera mitt i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter, tills osten fått en fin gyllen färg. Servera med dill och nykokt potatis eller ris.