OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Ceviche på skrei med tropiska frukter, chili och färsk koriander Fotograf:

Ceviche är perfekt bjudmat. När den är gjord på fin, norsk skrei blir den dessutom så mycket bättre.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

Börja med att skära fisken i några cm stora kuber. Lägg i en skål och pressa över lime och strö över några nypor salt. Låt stå kallt.

Skär mango, avokado och papaya i lika stora bitar och blanda med strimlad salladslök, urkärnad finhackad chili, fina korianderblad och olivolja. Lägg upp fruktsalladen tillsammans med fisken i portionsglas eller skålar. Toppa gärna med några korianderblad och en extra limeklyfta.