OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Socker-saltad fjordörret med fänkålssallad Fotograf:

Fjordörret har en vacker röd färg, och i detta recept bevaras den då den tillagas lätt. En trevlig förrätt när man har gäster.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 80°C.
    Lägg fjordörret på en tallrik och strö över en blandning av socker och salt. Låt vila i 10-15 minuter.
    Skölj fisken i kallt vatten, torka försiktigt med papper och skär i små munsbitar.
    Placera bitarna på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen tills fjordörret har en inre temperatur på 40-42°C, ca 10 minuter.

Fänkålssallad

  • Grovhacka fänkål och skär schalottenlök i små bitar.
    Blanda fänkål och schalottenlök, smaka av med olivolja, citronsaft och salt (och peppar om du vill).

Servera fjordörret med fänkålssallad och garnera med färska örter om du har.