
Fjordörret har en vacker röd färg, och i detta recept bevaras den då den tillagas lätt. En trevlig förrätt när man har gäster.
Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:
- Matlagning till många tar längre tid
- Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
-
Sätt ugnen på 80°C.
Lägg fjordörret på en tallrik och strö över en blandning av socker och salt. Låt vila i 10-15 minuter.
Skölj fisken i kallt vatten, torka försiktigt med papper och skär i små munsbitar.
Placera bitarna på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen tills fjordörret har en inre temperatur på 40-42°C, ca 10 minuter.
Fänkålssallad
-
Grovhacka fänkål och skär schalottenlök i små bitar.
Blanda fänkål och schalottenlök, smaka av med olivolja, citronsaft och salt (och peppar om du vill).
Servera fjordörret med fänkålssallad och garnera med färska örter om du har.