OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Asiatisk lax i folie Fotograf:

Denna laxrätt är en riktig smakbomb. Att den tillagar sig själv på grillen på bara 10 minuter gör den till en riktig vinnare i sommar.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Dela laxen i 4 bitar.
  • Skala vitlöksklyftorna och skär dom i tunna skivor. Kärna ur chilin och skär i tunna skivor. Du kan variera och byta ut den röda chilin mot andra varianter – till exempel gul spansk peppar. Välj den eller de som passar just din smak!
  • Skala ingefäran och riv den fint, ca 2 msk.
  • Blanda kokoskrämen med limesaft, vitlök, chilis, sambal oelek, soya samt ingefäran.
  • Salta och peppra laxen och lägg den på 4 st smörade folieark med mangold i botten. Fördela kokosröran över laxen och strö över koriander. Vik ihop foliepaketen.
  • Grilla i ca 10-15 minuter.

Servera gärna med kokt ris.