OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Smörstekt skrei med broccoli och hasselnötter Fotograf:

Skrei, broccoli, hasselnötter – och så lite granolja. Nya spännande smaker tillsammans med norsk torsk när den är som bäst gör det här receptet till en vinnare!

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Rimma fisken enligt denna anvisning.
  • Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och hacka dem grovt.
  • Dela broccolin i 4 delar och koka dem mjuka i välsaltat vattenni 4 minuter.
  • Gör granolja genom att mixa 1 dl granbarr med 2 dl olja och filtrera genom ett kaffefilter. Har du inte granbarr till hands fungerar det lika bra med rapsolja.
  • Stek fisken enligt denna anvisning. Bryn smöret, blanda med granoljan och smaka av med salt samt citron. Lägg upp fisk och broccoli i 4 djupa tallrikar, garnera med nötter och smör.