OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Laxpasta Fotograf: Sentralen

Pasta och lax är en god kombination och tillsammans med en härlig ostsås blir rätten extra smakrik.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Koka ärtor tillsammans med pastan i dom 3 sista minuterna av tillagningstiden .
  • Skär laxen i tärningar (cirka 2 cm) och salta lätt.
  • Häll matlagningsgrädden i en kastrull och låt grädden koka upp.
  • Tillsätt riven parmesan och rör om ordentligt.
  • Vänd ner laxtärningarna så att de täcks av sås och lägg på kastrullocket.
  • Ta bort kastrullen från plattan och låt laxen stå och dra till sig av smakerna i cirka 2 minuter. 
  • Hacka basilikan och blanda ner i såsen precis innan servering.
  • Servera pastan med laxsåsen.

Tips: I stället för parmesanost kan du använda vanlig ost, några matskedar pesto eller lite blåmögelost.