OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Majtessill med gult linsris och broccoli Fotograf: Robert Kanngiesser

Du har säkert ätit matjessill med gräddfil och gräslök. Prova matjessill tillsammans med gult linsris så får du en ny angenäm smakupplevelse.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Skölj linser och ris tillsammans i en sil och låt rinna av.

  • Rensa och skölj broccolin och koka i 2 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet, skölj i kallvatten och låt rinna av.

  • Strimla vårlökarna och tärna morötterna fint.

  • Woka vårlökarna och morötterna försiktigt.

  • Tillsätt ris och linser tillsammans med salt, garam masala och gurkmeja.

  • Häll i buljongen och koka upp. Sätt lock på woken och låt rislinsblandningen sjuda i 20 min. Rör om då och då.

  • Häll bort spadet från matjesfiléerna och skär dem i bitar.

  • Så fort vätskan från linsriset kokat bort, smaka av med salt och peppar.

  • Servera linsriset och broccolin ihop med matjessillen.