OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Räktapas Fotograf: Norges sjömatråd

Räktapas med fyra smaker från fyra länder. Här får norska räkor smak från Sverige, Italien, Japan och Spanien. 

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

Svensk smak

Tina räkorna över natten i kylen .

Låt dem rinna av lägg ut dom på ett fat .

Skala och riv äpplet över .

Finriv citronskal och pepparoten över .

Rippla rapsolja .

Klicka ut gräddfilen .

Några varv med svartpepparkvarnen och lite salt efter behag

Toppa med dillvippor och servera lite tunnbröd till

Italiensk smak

Tina räkorna över natten i kylen , låt rinna av .

Marinera räkorna i olivoljan med lite nymald svartpeppar och skalet och saften från ½ citron .

Lägg ut rucolla på ett fat, sprid räkorna över

Skär paprikan grovt och lägg på räkorna .

Hyvla parmesanosten över

Servera  ett ny bakat bondbröd till eller crostini

Japansk smak

Tina räkor över natten och låt rinna av.

Blanda soya, wasabi .

Lägg ut salladen på ett fat .

Fördela ris som en krans runt .

Lägg räkorna i mitten av fatet, slå på hälften av soyan på räkorna .

Lägg gari på riset .

Skär lite klyftor av lime till servering , önskar man kan man gärna ha  en kruka koriander vid sidan

Spansk smak

Tina räkorna och låt dem rinna av

Skiva viltlöken och rosta den i olivolja i 2-3 min låg värme gyllen brun.

Skär chilin med kärnor , kommer bli lite starkt.

Hetta upp pannan och ta lite olja och stek räkorna i 1 min till sätt chili resten av oljan .

Fin riv skalet av citronen , pressa saften över,

Smaka av med lite salt och vän ner persiljan

Servera med lantbröd och njut räkorna och doppa brödet i ”olivsåsen”