OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Lättgrillad lax med avokado, mango och soja Fotograf: Ingvar Eriksson

Laxen ska bara grillas hastigt och sedan marineras och skivas upp. Enkelt och gott.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Grilla laxen hastigt på alla sidor i högst 1 minut totalt.

  • Finriv ingefäran, hacka citrongräset och finhacka chilin.

  • Blanda soja, ingefära, citrongräs, chili, lime (saft och skal efter egensmak) och sesamolja i en bunke.

  • Lägg sedan laxen i en plastpåse och slå i sojamarinaden.

  • Låt laxen marinera minst 4 timmar i kylen.

  • Kärna ur och skala avokadon, lägg den i en matberedare tillsammans med olivolja och limejuice. Mixa till en slät creme. Smaka av avokadocremen med salt.

  • Hyvla rädisan, tärna mangon och riv pepparroten.

  • Skiva laxen i centimetertjocka skivor vid servering och toppa med sojamarinaden, avokadocremen och de råa grönsakerna.