OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Sotad lax Caesar style Fotograf: Norwegian Seafood Council

Caesarsallad, en klassisk sallad från USA, även om det sägs att den ursprungligen kommer Mexico. Här är Amirs version.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Börja med Caesardressingen. Blanda ihop majonäs, sardellpasta, vitlök, dijonsenap och vinäger. Lägg sedan i parmesanosten, rör runt och smaka av med salt och peppar. Ställ dressingen i kylen.

  • Stek baconet knaprigt och låt droppa av på en bit papper.

  • Stek brödet gyllenbrunt och låt droppa av på en bit papper.

  • Strö över socker, salta och peppra. Stek laxen på hög värme tills båda sidorna blir sotiga. Sänk sedan värmen och efterstek tills den är klar.

  • Plocka bladen på romansalladen och lägg i en stor skål. Häll på dressingen och blanda runt. Lägg upp på ett stort fat, lägg på bröd krutongerna, baconet och lägg på laxen. Riv över ännu mer parmesan om du har en bit kvar.

Tips: Addera ett par kokta potatisar om du vill få salladen mer matig eller stoppa allting i en baguette så har du en supermacka.