OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Carpaccio på lax asian style Fotograf: Norwegian Seafood Council

Amirs finalförrätt i Sveriges Mästerkock fick alla i juryn att jubla. Här kommer en grym variant med lax som du kan imponera med nästa gång svärföräldrarna kommer på besök.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Skiva laxen så tunt det går utan att de går sönder. Lägg skivorna i en skål.

  • Dela rågbrödet i bitar stora som tumnageln. Fräs det knaprigt i en klick smör och låt droppa av på en bit hushållspapper.

  • Bryn smöret, lägg i ingefära och soja och låt fräsa 30 sekunder. Håll varmt.

  • Häll på den pressade limen på laxskivorna. Låt marinera i 3–4 minuter.

  • Lägg upp laxen tätt bredvid varandra på fyra tallrikar.

  • Strö över mangotärningar, gurktärningar, gräslök och chili. Strö över flingsalt och peppra. Lägg på rågbrödet. Häll över det brynta smöret vid servering.

Tips: Ju längre du marinerar laxen desto mer “tillagad” blir den.