OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Lax i ugn med oliver, vitlök och citron Fotograf: Norwegian Seafood Council

Lugn och ro med lättlagad lax i ugn, toppad med oliver, vitlök och citron.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Sätt ugnen på 175 grader.

  • Placera laxen i en smord ugnsform. Salta och peppra.

  • Hacka oliver och vitlök och blanda med saften från 2 citroner.

  • Häll blandningen över laxen.

  • Ringla olivoljan ovanpå laxen.

  • Täck ugnsformen med en bit folie och tillaga i mitten av ugnen i 20 minuter.

  • Garnera med färsk basilika.

Servera med potatis eller en tomat- och bönsallad.