OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Lax i ugn med tomat, timjan och vin Fotograf: Norwegian Seafood Council

Lax i ugn är lugn och ro. Prova det här receptet med tomat, timjan och vin. Klart på bara 20 minuter. Relax.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Sätt ugnen på 175 grader.

  • Placera laxen i en ugnsfast form. Salta och peppra.

  • Kärna ur tomaterna och finhacka dem. 

  • Skiva vitlöken tunt.

  • Rör ihop tomathack, timjan, vitlök och olivolja och täck laxen med blandningen.

  • Slå på vinet runtom i formen. 

  • Klicka i smöret i bitar i vinet.

Tillaga i mitten av ugnen i 20 minuter.

Servera med kokt potatis, ris eller matvete.