OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
BBQ-sej med grönsakssallad och citronmajonnäs Fotograf: Ingvar Eriksson

Fisk som tillagas i låg temperatur blir saftigare och mjällare. Använd en digitaltermometer och håll koll på fiskens innertemperatur.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Sätt ugnen på 100 grader.

  • Dela fisken i 4 lika stora bitar.

  • Salta och peppra fisken.

  • Pensla på BBQ-såsen, stick in termometern i mitten av fisken och baka i ugnen tills innertemperaturen är 45 grader. 

  • Skär purjolöken i ringar.

  • Koka broccoli, vaxbönor och purjolökringar. 

  • Skiva rädisorna och strimla persiljan.

  • Blanda broccoli, vaxbönor, purjolök, rädisor och persiljan. 

  • Smaka av med salt och peppar.

  • Riv citronskal och blanda med majonnäsen.

Servera fisken på en bädd av salladen med citronmajonnäsen som tillbehör.