OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Lax Strindberg Fotograf: Joel Wåreus

Biff Strindberg är ju en av klassikerna. Här får du en variation med lax som är lätt att laga och blir jättegod. Kanske en ny klassiker?

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Blanda senap, äggula, maizenamjöl och fint hackad gul lök i en bunke.

  • Lägg fyra bitar lax i en smord ugnsfast form.

  • Fördela senapsblandningen ovanpå laxen.

  • Baka i 200 grader i ca 12 min.

  • Servera med potatispuré och kokt broccoli.

  • Servera balsamvinägretten vid sidan av eller häll den i formen innan du sätter in den i ugnen.