OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Grillad laxschnitzel med grillad citron och ängssyra Fotograf: Lina Eriksson

Den här fräscha och goda sommarrätten blir bäst om du grillar citronen länge, upp mot 30 minuter. Då kommer citronens sötma fram ordentligt.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Dela upp laxen i 4 tunna skivor.

  • Pensla olja på laxskivorna och krydda med salt och peppar.

  • Dela citronen och lägg på grillen. Låt grilla tills den fått ordentligt med färg. Citronen blir sötare ju längre den får ligga.

  • Grilla laxskivorna ca 1 minut.

  • Lägg på ängssyra och pressa över den grillade citronen.