OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Lax i folie med primörer Fotograf:

Prova att grilla laxen i foliepaket i sommar. Tillsammans med färska primörer och gremolatan gör du garanterat succé hos dina gäster.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skala morötterna och dela på hälften.
  • Dela rädisorna och lökarna på hälften.
  • Skala sparrisen försiktigt.
  • Dela laxen i 4 bitar.
  • Fördela laxen med grönsakerna på 4 st smörade folieark och krydda
  • med salt, pepper, en klick smör och lite rivet citronskal.
  • Stäng igen paketen och lägg på grillen. Grilla i ca 10-15 minuter.
  • Tag av och krydda med gremalota.

Servera gärna med färsk potatis.

Gremolata

Blanda finhackad persilja, finhackad vitlök och rivet citronskal med lite olivolja.