OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Grillad lax på spett med chorizo och vita bönor Fotograf: Ingvar Eriksson

Är du sugen på att laga grillad lax på spett med chorizo och vita bönor får du vänta till imorgon. Bönorna ska nämligen blötläggas över natten.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Blötlägg bönorna över natten. Koka dem sedan mjuka i hönsbuljong.

  • Skiva lax och chorizo.Trä lax och korv på spett. Grilla på hög värme i ca 6 minuter.

  • Skär zucchinin i 2 cm tjocka halvmånar och stek dem gyllene i smör. Tillsätt finhackad lök och stek någon minut till.

  • Rosta och skala paprika, samt skålla och skala tomater.

  • Skär paprika och tomat i grova bitar. 

  • Tillsätt bönor, paprika, tomat. Låt allt puttra några minuter. 

  • Smaksätt med 1 riven vitlöksklyfta, lite spiskummin och hackad rosmarin. 

  • Blanda finhackad persilja, 1 riven vitlöksklyfta och citronskal med olivolja. 

  • Pensla på laxspetten mot slutet av grillningen.