OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Saffransgul fiskgryta med skrei och kräftstjärtar Fotograf: Norwegian Seafood Council

Fiskgrytan är en klassisk rätt. Här blir den extra god med kräftstjärtar och norsk, härlig skrei.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

Dela och koka potatisen för sig i lätt saltat vatten. Dela och skär löken i fina skivor och finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i smöret direkt i en stor gryta utan att det tar färg. Skär övriga rotfrukter i lagom stora bitar och blanda ner i grytan med löken. Tillsätt vatten och smula ner buljongen. Lägg i några kvistar timjan och låt allt koka tillsammans i ca 15 min. Häll i grädde och vin pudra över saffran, blanda runt och lägg i kräftstjärtar och fisken. Smaka av med lite salt och låt allt sjuda tillsammans några minuter. Servera soppan med några fina timjankvistar på toppen.