OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Norsk fjordörret med polenta Fotograf: Norwegian Seafood Council

Prova detta recept på fjordörret för en rätt med härligt krämig polenta och ugnsbakade tomater.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Sätt ugnen på 150 °C.

  • Pensla filéerna med olivolja, krydda med salt och peppar och stek i 2 minuter på varje sida i stekpanna.

Tomater

  • Halvera körsbärstomaterna och lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med pinjenötter, salt, peppar och lite olivolja.

  • Baka tomaterna i ugnen i 20 minuter.

Polenta

  • Koka upp vatten och koka polentan i 10 minuter.

  • Låt den rinna av ordentligt och rör ihop den med parmesan, riven ost och smör tills det liknar risotto.

Servera fjordörret med rivet citronskal, tomater och polenta.