OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Stekt skrei med ägg och kapris Fotograf: Roland Persson

Den här rätten är inte bara god och lätt att laga. Den blir också vacker på tallriken. Smaklig måltid!

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Skär fisken i portionsbitar och strö över salt. Låt dra i 7 minuter.

  • Skölj av och torka fisken. Värm solrosoljan i stekpannan, lägg i fisken och stek tills den är nästan genomstekt, ca 6–7 minuter.

  • Först då vänder du fisken och steker den  1–2 minuter på den andra sidan.

  • Tillsätt smör och vitlök i stekpannan mot slutet av stektiden och ös smöret försiktigt över fisken.

Kaprissmör:

  • Bryn smör och schalottenlök lätt, tillsätt kapris och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Ägg:

  • Koka äggen i 7 min.

  • Riv på rivjärn först på grova sidan sen river man det rivna ägget på fina sidan av rivjärnet.

  • Lägg ut en plastfilm och forma äggen till en cylinder och rulla så den pressas ihop.

  • Lägg i kylen en timme så den sätter sig, skär upp.

Servera fisken på en bädd av riven pepparrot med räkor och kaprissmöret ovanpå skreien och äggskivorna bredvid.