OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Stekt skrei med chorizokorv och mandelpotatispuré Fotograf: Synøve Dreyer

Vill du prova något nytt? Laga stekt skrei med chorizokorv och mandelpotatispuré. Du kommer inte att ångra dig.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Förvärm ugnen till 200°C.

  • Skrapa skrei-skinnet ordentligt och skär fisken i fyra lika stora bitar. Lägg skrei-bitarna i vatten, tillsätt salt och låt dem ligga i 15 minuter. Ta upp och torka bitarna ordentligt.

  • Bryn skreien i olja med skinnsidan nedåt. Lägg sedan skrei-bitarna på en plåt med skinnsidan uppåt och efterstek dem i ugn i ca 4 minuter tills de är precis genomstekta.

  • Skär korven i små tärningar och stek dem gyllenbruna och knapriga i stekpannan.

  • Ta ur kärnorna ur granatäpplet och blanda dem med finhackad persilja och rivet citronskal.

  • Mandelpotatispuré: Skala potatisen och skär dem i skivor eller tärningar. Koka dem mjuka i osaltat vatten. Häll av kokvattnet och ånga potatisarna tills de är helt torra. Detta är viktigt för att få en lätt, fin puré. Mosa dem och tillsätt varm mjölk. Rör i smör och smaka av med salt och peppar.