OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Laxwok Fotograf: Astrid Hals

Lax i wok tillsammans med grönsaker är en enkel och jättegod middagsrätt. Här kan du variera grönsaker efter säsong och egen smak.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär laxen i långa strimlor som är ungefär 1 cm tjocka.
  • Skär gulrot och lök i tunna skivor, paprikan i strimlor och broccoli och blomkål i buketter.
  • Värm olja i en wokpanna eller vanlig stekpanna med höga kanter.
  • När oljan är varm, tillsätt alla grönsaker. Stek på hög värme under omrörning.
  • Det tar cirka två minuter beroende på hur tjocka grönsakerna är.
  • Kom ihåg att de inte ska vara genomstekta, men spröda.
  • Tillsätt såsen och rör om ordentligt.
  • Lägg laxstrimlorna över grönsakerna, sätt på locket och låt laxen lagas i 2 min.
  • Sätt pannan på bordet, lyft av locket och njut.
  • Om du vill: Lägg i lite färska örter och byt sweet chilisåsen mot sojasås.
  • Servera med ris