OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Halstrad torsk med fänkål och saffran Fotograf: Ingvar Eriksson

Låg temperatur gör fisken saftigare och mjällare. Använd en digitaltermometer och håll koll på fiskens innertemperatur.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Salta och peppra torsken. 

  • Halstra tills skinnet blir krispigt.

  • Baka klart i ugnen på 100°C tills innertemperaturen är 45°C. Tag hjälp av en termometer.

  • Dela fänkålen i mindre bitar och koka mjuk i saltat vatten med saffran och timjan. 

  • Värm sedan fänkål, lök och vitlök i pannan i lite olivolja. Häll på 3 dl av fänkålsvattnet.

  • Dela tomaterna och lägg i pannan precis innan servering.

  • Servera fisken ihop med fänkål, lök och tomater.