OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Soppa på fänkål med norsk torsk och räkor Fotograf: Fabian Björnstjerna

Fisksoppa är ofta lätt att göra och blir gott. Vill du ha soppan lite matigare kan du helt enkelt lägga i lite extra torsk och räkor.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Skölj den färska fänkålen och strimla tunt, spara åtta fina fänkålsskivor. 

  • Blanda olivolja med citronsaft och salt och marinera de åtta fänkålsskivorna däri.

  • Hacka schalottenlök.

  • Fräs schalottenlök och strimlad fänkål i en kastrull. 

  • Fyll på med vitt vin och grönsaksbuljong samt kryddor. Låt koka tills fänkålen är mjuk (ca 10 minuter). 

  • Tillsätt grädde, smaka av med salt och peppar.

  • Mixa soppan och lägg i torskbitarna och koka upp. Låt soppan stå och dra i 5 min.

  • Lägg räkor och marinerad fänkål i soppskålarna och slå över soppan.