
Detta recept visar att skrei kan tillredas på flera olika sätt.
Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:
- Matlagning till många tar längre tid
- Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
Värm ugnen till 180 grader.
Skär skreifiléerna i fyra lika stora bitar och skär tre snitt i köttet på sidan av varje bit.
Fyll snitthålen med skivor av gravlax och lägg fiskbitarna på en plåt med bakplåtspapper.
Tillaga fisken i ugnen tills den är precis genomstekt, ca. 8 minuter.
Strimla sockerärtor och stek dem i olja i 1-2 minuter.
Morötter
Skär morötterna i stavar.
Smält smör i en stekpanna och stek morotsstavarna på mild temperatur tills de blir möra.
Droppa lite honung över och rör runt ordentligt så att morötterna glaseras med honungen.
Servera skreibitarna med sockerärtor, honungsglaserade morötter och kokt potatis.