OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Skrei med gravlax och honungsglaserade morötter Fotograf: Norwegian Seafood Council

Detta recept visar att skrei kan tillredas på flera olika sätt.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Värm ugnen till 180 grader.

  • Skär skreifiléerna i fyra lika stora bitar och skär tre snitt i köttet på sidan av varje bit.

  • Fyll snitthålen med skivor av gravlax och lägg fiskbitarna på en plåt med bakplåtspapper.

  • Tillaga fisken i ugnen tills den är precis genomstekt, ca. 8 minuter.

  • Strimla sockerärtor och stek dem i olja i 1-2 minuter.

Morötter

  • Skär morötterna i stavar.

  • Smält smör i en stekpanna och stek morotsstavarna på mild temperatur tills de blir möra. 

  • Droppa lite honung över och rör runt ordentligt så att morötterna glaseras med honungen.

Servera skreibitarna med sockerärtor, honungsglaserade morötter och kokt potatis.