OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Paella på norsk torsk och räkor Fotograf: Lina Eriksson

Paella är gott och enkelt att göra om ni är några stycken som ska ha en trevlig middag. Servera ett gott bröd till.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Värm ugnen till 200 grader.

  • Hacka löken, strimla paprikan och fräs tillsammans med ris och en pressad vitlöksklyfta i en tjockbottnad gryta på spisen i ett par minuter.

  • Tillsätt saffran, buljong och koka 10 min i ugnen.

  • Tillsätt torsk i bitar och grönsakerna, låt puttra i ugn ytterligare 10 min.

  • Smaka av med salt och peppar.

  • Lägg i räkor och servera genast med citronklyftor.