OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Glasmästarsill Fotograf: Synøve Dreyer

Gör din egen glasmästarsill. Det är enkelt och blir godare än köpt. Tänk på att den ska dra ett dygn så lite planering krävs.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Börja med att koka ättika, vatten och socker för att göra ättikslagen.

  • Smaka på sillen du har köpt. De flesta sillsorter smakar bättre om du låter dem dra ett par timmar i kallt vatten eller mjölk. Mjölk oavsett sort drar enkelt ut saltet.

  • Torka av sillfiléerna och skär dem i bitar.

  • Skiva lök och grönsaker. 

  • Varva lök, grönsaker, kryddor och sill i en burk eller kruka.

  • Häll över rikligt med kall ättikslag.

  • Sätt på lock och låt sillen stå 1 dygn innan servering. 

Servera tillsammans med grovt rågbröd.