OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Ljummen sallad med norska pilgrimsmusslor och havskräftor med Nobisdressing Fotograf: Joel Wåreus

Gör Nobisdressingen först och i god tid. Den mår bra av att mogna några timmar. Sen är det bara att koka grönsakerna och halstra skaldjuren. Klart att servera!

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

Nobisdressing

  • Lägg ägget i kokande vatten och koka i 3 minuter. Knäck ägget och skrapa ur innehållet i en skål. Tillsätt senap, pressad vitlök och vinäger.

  • Vispa kraftigt och droppa ner oljan så att såsen blir krämig. Smaksätt med salt, vitpeppar och hackad gräslök. Såsen mår bra av att mogna, så låt den dra några timmar.

  • Koka grönsakerna (t ex skärbönor, morötter, broccoli) krispiga i ca 3 minuter. Slå bort vattnet och vänd ner grönsakerna i Nobisdressingen. Plocka ner salladen och vänd runt försiktigt.

  • Halstra de norska havskräftstjärtarna och pilgrimsmusslorna i olivolja ca 1 minut på var sida i varm panna. Smaksätt med lite salt och nymald vitpeppar. Avsluta halstringen med lite smör för smakens skull.

  • Servera skaldjuren i den ljumma salladen.