OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Ugnsbakad lax med kryddigt täcke Fotograf: Jenny Grimsgård

Det är alltid uppskattat med något nytt på julbordet vid sidan av julens givna klassiker. Prova den här ugnsbakade laxen med fräsch frisk mynta och limesås.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Börja med att blanda alla ingredienser till griljeringen i en skål.
  • Lägg laxfilén i en ugnsfast form, bred ut griljeringen på hela laxsidan och strö över lite extra ströbröd.
  • Baka i ugnen på 175 grader i 20-30 minuter. 
  • Servera med kokt potatis och en kall sås på crème fraîche med lite mynta samt riven lime och citron.