OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Grillbakad lax med fänkålstzatziki och foliebakade rödbetor Fotograf: Ingvar Eriksson

När det är säsong för färska rödbetor, prova grillad lax med folieinbakade rödbetor och tzatziki.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Lägg betorna i ett foliepaket tillsammans med timjankvistar samt rikligt med salt.

  • Vik ihop paketet och baka på grillen i ca 1 timme.

  • Ta ut betorna ur foliepaketet när de är klara och pensla med en blandning av balsamvinäger, honung och olivolja.

  • Hyvla fänkålen. Lägg i en skål och salta ur den hyvlade fänkålen i 15 minuter. Häll av vätskan som bildas. Tillsätt yoghurt och citronskal samt riven vitlök. Blanda ihop. Smaka av tzatzikin med svartpeppar och salt.

  • Dela upp laxen i 4 bitar. 

  • Krydda laxbitarna med salt, malen fänkål, svartpeppar och rosmarin.

  • Grilla sedan på en sida tills laxen nästan är klar. Vänd över på andra sidan och tag sedan av värmen. 

  • Servera laxen med rödbetorna och tzatzikin.