OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Grillad lax med tre sorters rub Fotograf: Björn Terring

Sätt ordentlig grillsmak på laxen med olika sorters rub. Variationsmöjligheterna är oändliga och endast fantasin och kryddskåpet sätter gränserna. Här är tre av våra favoriter, serverat med en rökig majonnäs som passar lika bra till lax som till grillade grönsaker.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Börja med majonnäsen. Blanda ihop äggulor, senap och vinäger. Tillsätt sedan olja droppvis under vispning. Smaka av med några droppar liquid smoke, salt, peppar och några droppar citron. Låt stå och dra till sig smakerna innan servering.

  • Mixa kryddorna i en mortel eller mixer. Klappa in laxbitarna med rubben. Grilla laxbitarna i ca 5 min på varje sidan och servera sedan med majonnäsen och en matig sallad.