OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Lax i ugn med spenat, grädde och parmesan Fotograf: Norwegian Seafood Council

Lax som lagar sig själv på 20 minuter i ugnen. Superenkelt och supergott.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Sätt ugnen på 175 grader.

  • Skölj spenaten och låt den rinna av.

  • Lägg spenaten i botten av en smord ugnsform.

  • Häll grädden över spenaten och placera laxen ovanpå.

  • Salta och peppra.

  • Riv parmesanosten och strö den ovanpå laxen.

  • Ställ in i mitten av ugnen och tillaga i 20 minuter.

Servera med pressad potatis eller ris.