OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Norsk laxpiccata med spagetti Fotograf: Fabian Björnstjerna

Den här rätten är utmärkt som lite finare vardagsmat. Norsk laxpiccata gör du på bara 20 minuter.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Vispa ägg och blanda med grovriven parmesan.

  • Blanda vetemjöl med salt och peppar. Pudra över laxfiléerna och doppa sedan i ägg- och parmesanblandningen.

  • Stek laxfiléerna i olivolja, ca 3-4 minuter på varje sida.

  • Blanda en dressing av olivolja, färsk basilika, pinjenötter, citronsaft och socker.

  •  Dela cocktailtomater i halvor och slå över dressingen.

  • Koka spagetti och blanda därefter med olivolja, salt och peppar.

  • Skär laxen i mindre bitar. Lägg upp spagettin på fat och fördela tomatdressingen över, toppa med laxbitarna.