OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Lax i folie med färskpotatis, äpple, färsk lök och dill Fotograf: Ingvar Eriksson

Grilla fisk i folie blir alltid bra och gott. Fisken blir saftigare och smakerna blandas på bästa sätt. Dessutom ser det trevligt ut att servera.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Skär laxen i fyra portionsbitar.

  • Koka potatisen, låt svalna och dela på mitten.

  • Skär klyftor av äpplena, dela rödlöken och rädisor.

  • Arrangera samtliga ingredienser på 4 st folieark.

  • Ringla över olivolja, citronsaft och krydda med salt och peppar.

  • Förslut folien till fyra paket och lägg på grillen 10-15 minuter beroende på hur varm glöden är.