OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Fjordörret med risoni Fotograf: Tom Haga

I de kalla, klara norska fjordarna hittar du fjordörret. I det här receptet tillsammans med risoni, schalottenlök och morot.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär fjordörret i tärningar.
    Finhacka schalottenlök och skär morot i små tärningar.
    Stek schalottenlök, morot och risoni i smör tills schalottenlök är mjuk.
    Häll i vitvinsvinäger och reducera tills några droppar kvar.
    Lägg i kycklingbuljong, lite grann i taget, och låt risonin koka mellan varje gång du lägger i mer buljong.
    Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
    Tillsätt grädde och koka tills du fått en bra konsistens.
    Lägg i kubern av fjordörret och låt dem koka i 1 minut i risonin före servering.

Servera fjordörret i risonin med färska örter ovanpå.