
Den här friska och fräscha förrätten verkar mer avancerad än den är. En perfekt start på en god middag.
Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:
- Matlagning till många tar längre tid
- Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
- Skär skreifilén i så tunna skivor som möjligt och lägg dem platt på ett fat.
- Riv skalet av en citron och finhacka chilin. Pressa saften ur citronen.
- Sockra och salta skrei-filéerna och strö över rivet citronskal, chili och kajennpeppar. Droppa citronsaft över och låt fisken dra i ca 15 minuter.
- Avokadokräm: Skala och kärna ur avokadon, pressa saften ur en lime och finhacka vitlöken. Mosa avokadon med limesaft och vitlök, smaka av med salt och socker.
- Skär brödet i strimlor och stek det i smör. Lägg dem på ett papper som drar åt sig fett.
- Fördela skreifileérna på portionstallrikarna med avokadokräm och strimlor av vitt bröd. Strö över gräslök.