OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Indisk daal med torsk Fotograf: Synøve Dreyer

Prova den indiska linsgrytan daal, här med torsk och fullkornscouscous. En sund och god rätt som garanterat blir en ny favorit. 

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär torsk i tärningar
  • Finhacka lök och chili, dela körsbärsomater och pressa saft från citronen
  • Värm rapsolja i en kastrull, fräs lök och chili till löken fått en gyllene färg
  • Tillsätt körsbärstomater och låt dem fräsas några minuter
  • Tillsätt garam masala, gurkmeja och spiskummin, blanda ihop det ordentligt
  • Tillsätt konserverade tomater, kokosmjölk och linser, låt det koka under lock i 5 minuter.
  • Tillsätt torsktärningarna och låt dem dra under lock i 3 minuter
  • Smaka av med citronsaft och salt

Servera indisk daal med fullkornscouscous och koriander.